Historia

Företaget startades 1977 av Bo Ridström med inriktning på motorbyggen och maskinbearbetning av motordelar samt försäljning av motordelar.

Företaget, som är ett av Sveriges äldsta i sin bransch, har delvis formats av den egna racingverksamheten. Banracingkarriären inleddes med BMC Cooper och har gått via bl.a. Ford Capri till Chevrolet Camaro och V8-motorer. I januari 2004 flyttade vi från södra delen av Stockholm till Mullsjö, beläget mellan Jönköping och Falköping.

Koncept

Några ord på vägen när det gäller motorbyggen, bearbetningar och komponentval. Ställ dig först frågan: Vad vill jag ha och vad får det kosta? Det är lätt att falla för frestelsen att handla den vildaste kammen, största förgasaren och raceinsuget som drar till 9.500 varv/minut. Att det sedan inte går att använda på gatan är en annan sak…

Ballfaktorn är ju hög.

Ibland är det bättre att välja en mildare kombination än man tänkt sig från början. Då får du lugn tomgång, fint mellanregister och några hk mindre på topp där du ändå inte hamnar så ofta. När det gäller komponenter finns det idag ett stort utbud på marknaden; block, vevaxlar, vevstakar, topplock mm. En del av bra kvalitet och en del mindre bra. Oftast får man det man betalar för.

Vill du ha hjälp? Hör av dig så kan vi tillsammans prata oss fram till en bra och prisvärd helhetslösning, som passar just dig!

callies

diamondpistons

compcams

kauffman

persakers

hansenracing

logo

Boghults Gård 2, 56592 Mullsjö

E-post: bo@ridstromracing.se | Mobil: 070-513 61 90